Sunnuntaina 25.09.2022 järjestimme ensimmäistä kertaa Pohjanmaa Cupin sänkikiihdytyksen muodossa, onhan kyseisellä cupin nimellä ajettu moottorikelkka sprinttiä jo vuosia sitten.

Järjestimme cupin 2. osakilpailun, ensimmäinenhän ajettiin edellisenä päivänä Etelä-Pohjanmaan moottorikelkkailijoiden toimesta Munakassa. 3. osakilpailu ajetaan 8.10.2022 Kauhajoella ja cupin finaali 9.10.2022 Lehtimäellä.

Aamupäivän tapahtuma-alueen viimeisten viilausten ja telttojen kasaamisen jälkeen alkoi paikalle kertyä kuljettajia jo ennen kello kymmentä. Ajankohtaan nähden sää oli erittäin hyvä ja saimme nauttia sateettomasta syyspäivästä. Paikalla oli myös kerhomme hallituksen jäsenten kauniimpia puoliskoja ja jälkikasvua vastaamassa niin tapahtuman saumattomasta toteutuksesta kuin makkarakojunkin herkullisista tarjoiluista, joka varmasti houkutteli osaltaan tapahtumaamme myös lisää osallistujia. Meillä on nykyään käytössämme kaksi korttimaksupäätettä joka helpottaa osaltaan grillin ja ilmoittautumisen maksuliikennettä.

Pienimpien kuljettajien innostus nosti hymyn myös allekirjoittaneen huulille ottaessani ilmoittautumisia  vastaan. Hyvien tapojen sekä kannustamisen puitteissa myös kaikki heistä palkittiin lakuin ja pokaalein. Kolmelle parhaalle oli tietenkin pokaalit sijoituksen mukaan.

Muista luokista palkitsimme kolme parasta (tulokset alla) sekä osallistujien kesken arvottiin tuotepalkinto.

Myös moottorikelkkaharrastajien keskuudessa alkaa lajin kannatus taas nostaa päätään, vaikkakin sänkipellolla kiihdyttelyn jälkeen koneissa onkin melkoisesti pesemistä. Se lämmittääkin mukavasti järjestäjien mieltä että myös moottorikelkkailijat toivat kalustoansa sotkettaviksi. Viivalla nähtiinkiin muutama vain kiihdytys käyttöön rakennettu moottorikelkka, voihan näillä laitteilla joku hurjapää radan ulkopuolellekin eksyä vaikka 152m matkalla mittariin on kertynyt jo yli 160km/h vauhtia.

Kökkäväen keskuudessa saatiin tänä vuonna pärjätä hallituksen- sekä heidän läheistensä voimalla lukuun ottamatta muutamaa poikkeustapausta. Yhdistystoiminnan luonteeseen kuuluu kökkäväen aktiivinen osallistuminen kerhotoimintaan, tulevaisuudessa toivoisinkin uutta ja nuorempaa verta aktiivisesti mukaan toimintaan vanhojen konkareiden jäädessä hyvin ansaituille eläkepäiville. Pääpiirteittäin meitä on  sama ydinporukka joka uhraa vapaa-aikansa lajin toteuttamiseen sekä yhteiseen hyvään ja suurin osa heistä on tehnyt sitä jo vuosia ellei kymmeniä.

Haluankin esittää vilpittömät kiitokseni kuljettajille tiimeineen, katsojille, Teo Lehtimäki Oy:lle, yhteistyökumppaneille sekä ennen kaikkea tapahtumaan osallistuneille KÖKKÄLÄISILLE!!!

Tapahtuman pääyhteistyökumppani Teo Lehtimäki Oy

Toivottavasti näemme myös ensivuonna samoissa merkeissä

 

Kunnioittaen Janne Haavisto / LakMK

Käsiohjelman digitaalipainos

Tämän hetkinen pistetilanne ja sijoitukset näet alta:

Pohjanmaa cup tilanne 25.9.2022